آخرین اخبار
کد مطلب: 126347
برخورد با پروژه‌هاي غيرقانوني آب، مطالبه مردم چهارمحال و بختياري از رئيس دستگاه قضا
تاریخ انتشار : 1399/06/20 10:24:46
نمایش : 876
مهم‌ترين مطالبه مردم چهارمحال و بختياري از دستگاه قضايي برخورد قاطع با مجريان پروژه‌هاي غيرقانوني انتقال آب است.
به گزارش خبرنگار سلام لردگان؛ به نقل از  فارس از شهرکرد، اجراي پروژه‌هاي انتقال آب از قطب توليد آب شيرين کشور چندسالي است که در دستور کار وزرات‌ نيرو قرار گرفته است. 

در اين ميان، مباني علمي و مجوزهاي زيست محيطي اين پروژه‌هاي بيش از هر مسئله‌اي جاي تأمل و بررسي دارد. 

نماينده مردم شهرستان بروجن در مجلس شوراي اسلامي با بيان اينکه بزرگترين مزيت چهارمحال و بختياري منابع آب است اما بزرگترين چالش آن نيز پروژه‌هاي انتقال آب است، گفت: ما بالاترين شاخص بيکاري را در سه سال گذشته به خود اختصاص داده‌ايم و در فقر و فلاکت حرف نخست کشور را مي‌زنيم.

وي افزود: اجراي دو پروژه انتقال آب بهشت‌آباد و گلاب سبب خشکي چهارمحال و بختياري مي‌شود، استاني که خود روزي توليدکننده آب بود حال بايد حتي براي آب شرب نيازمند استان‌هاي ديگر باشد.

90 درصد از دشت‌هاي چهارمحال و بختياري ممنوعه يا بحراني است!

حجت‌الاسلام اميرقلي جعفري با بيان اينکه نيمي از مردم استان مشکل آب شرب دارند و بيش از 90 درصد از دشت‌هاي ما ممنوعه و يا ممنوعه بحراني است، عنوان کرد: پروژه‌هاي انتقال آب داراي مشکل است چون حقوق مردم چهارمحال و بختياري در نظر گرفته نشده است.

وي با بيان اينکه دستگاه قضا بايد با بي‌عدالتي‌ و تبعيض در حوزه آب برخورد کند، گفت: مبارزه با حجم بالاي قانون گريزي و قانون‌شکني در حوزه آب مطالبه مردم چهارمحال و بختياري از رئيس قوه قضائيه است.

وي با تأکيد بر اينکه در هر پروژه انتقال آب بايد حق آبه شرب، صنعت، کشاورزي و محيط‌زيست نقطه مبدأ لحاظ شود و اگر آبي اضافه بود انتقال يايد، اضافه کرد: پروژه انتقال آب گلاب با استناد به گزارش سازمان بازرسي کل کشور کاملا غيرقانوني و فاقد مجوز است. 

جعفري با بيان اينکه اين پروژه ظلم بزرگي در حق مردم چهارمحال و بختياري و باعث کوير شدن روستاهاي اطراف زاينده‌رود و دو شهرستان سامان و بن خواهد شد، افزود:  همچنين پروژه بهشت‌آباد داراي مشکلات عديده‌ و فاقد مجوزات لازم است.

وي ادامه داد: پروژه بهشت‌آباد شهرستان‌هاي اردل، کيار، شهرکرد و بروجن را به کوير تبديل خواهد کرد و هيچ توجيه علمي و منطقي پشت آن وجود ندارد و اساسا تبعيض‌گونه است.

نماينده مردم شهرستان بروجن در مجلس شوراي اسلامي گفت: اگر در پروژه انتقال آب بهشت‌آباد حق آبه‌هاي مردم استان چهارمحال و بختياري لحاظ شود اصلا آبي براي انتقال وجود ندارد و اگر هم در هر جاي کشور آب مازادي وجود داشته باشد صرفا بايد براي مصرف شرب انتقال يابد.

وي ادامه داد: صنعت و کشاورزي فلات مرکزي نمي‌تواند توجيه منطقي براي انتقال آب از حوزه بهشت‌آباد باشد.

جعفري با بيان اينکه بزرگترين مطالبه مردم چهارمحال و بختياري از دستگاه قضا مبارزه با حجم گسترده قانون‌گريزي و قانون‌شکني در پروژه‌هاي انتقال آب گلاب، بهشت‌آباد و تونل سوم کوهرنگ است که مطالبات چندين ساله مردم در آن پرداخت نشده است، گفت: پروژه انتقال آب بن به بروجن که مصوب دو دولت است با کارشکني عده‌اي نيمه کاره رها شده است و اين نشان‌دهنده اين است که کساني در پروژه‌هاي آب استان غيرقانوني دخالت مي‌کنند.

مردم استان از قوه قضائيه استدعا دارند به اين موضوعات ورود کند و با سياست‌هايي که استان ما را به کوير تبديل مي‌کند برخورد کند

وي افزود: مردم استان از قوه قضائيه استدعا دارند به اين موضوعات ورود کند و با سياست‌هايي که استان ما را به کوير تبديل مي‌کند برخورد کند.

بايد گفت، آن چه مسلم است کمبود آب در حوزه بهشت‌آباد براي شرب، صنعت و کشاورزي چهارمحال و بختياري است و اين درحالي است که  آب صنعت و شرب نيمي از مردم استان از اين حوزه تأمين مي‌شود.

شنيده‌ها حاکي از آن است که مشکلات کمبود کمي و کيفي آب شرب در سفيددشت، فرخشهر، شهرکرد و بروجن جدي است.

حق آبه مردم استان بايد در پروژه‌هاي انتقال آب لحاظ شود/ گفت‌وگوهاي پشت‌پرده بايد تعطيل شود

رئيس شوراي شهر فرخ‌شهر با بيان اينکه پروژه انتقال آب بهشت‌آباد سبب زه‌کشي آب‌هاي زيرزميني شده و آسيب فراواني به محيط‌زيست وارد مي‌کند، گفت: حق آبه مردم استان بايد در پروژه‌هاي انتقال آب لحاظ شود.

وي افزود: مشکلات پروژه‌هاي انتقال آب استان بايد از طريق گفت‌وگو بين طرفين حل شود اما نه گفت‌وگويي که در پس پرده باشد بلکه بايد براي مردم شفاف باشد.

الگوي‌هاي نامناسب کشت بايد کنار گذاشته شوند/ صنايع آب‌بر گسترش نيابد

محمدرضا سميع با اشاره به  الگوهاي نامناسب کشت در  برخي از مناطق مانند کشت برنج، کاشت چمن، اضافه کرد: صنايع آب‌بر مانند ذوب‌آهن و فولاد نبايد گسترش پيدا کند تا نيازي به انتقال پروژه‌هاي آب نباشد.

منابع آبي چهارمحال و بختياري به کمترين حد خود رسيده است

رئيس شوراي چهارمحال و بختياري با بيان اينکه آن‌چه در استان ما مسلم است اين است که منابع آب خود مديريت نداريم و به جاي حفظ و صيانت از آن اجازه اجراي طرح‌هاي انتقال آب را داده‌ايم، گفت: با توجه به خشکسالي‌هاي اخير منابع آبي چهارمحال و بختياري به کمترين حد خود رسيده است.

وي با اشاره با اينکه وقتي ما مشکل آب شرب داريم انتقال آب براي کشت برنج، ذوب آهن و فولاد چه توجيهي دارد، افزود: سياست‌هاي حاکميتي کشور دستخوش لابي‌هاي سياسي است.

رئيسي اضافه کرد: هيچ منطق علمي و تخصصي پشت طرح‌هاي انتقال آب وجود ندارد و رويکردهاي سياسي بر اين پروژه‌ها حاکم است.

رئيس شوراي چهارمحال و بختياري با اشاره به اينکه حرف ما قانوني است و ما مخالف انتقال آب نيستيم، ادامه داد: اما بايد حقوق مردم استان‌ چهارمحال و بختياري رعايت شود.

وي توضيح داد: همه اين‌ها درحالي است که پروژه انتقال آب بن به بروجن که آب شرب نيمي از مردم استان را تأمين مي‌کند به دليل برخي کارشکني‌ها معطل مانده است.

رئيسي با بيان اينکه رئيس قوه‌قضائيه بايد از مجاري قانوني حقوق حقه مردم چهارمحال و بختياري را پيگيري کند، درخواست کرد: رئيس قوه قضائيه بايد با مشي عدالت‌خواهي به پروژه‌هاي انتقال آب استان ما ورود کند.

درحال حاضر پروژه‌هاي انتقال آب گلاب و بهشت‌آباد به شکل کاملا غيرقانوني در حال انجام است و اين در حالي است مردم چهارمحال و بختياري خود مشکل آب شرب دارند و ده‌ها روستاي استان با تانکر آب‌رساني مي‌شود و کيفت آب شرب در بسياري از شهرها از مرز هشدار گذشته است.

چشم اميد مردم چهارمحال و بختياري به سفر رئيس دستگاه قضا

سفر رئيس قوه قضائيه به چهارمحال و بختياري مي‌تواند فرصت بسيار مناسبي براي مسؤولان باشد تا از اين طريق مشکلات مردم استان را به گوش رئيس دستگاه قضا برسانند که بلکه مشي عدالت‌خواهي ايشان به  داد مردم مظلوم و بي‌پناه چهارمحال و بختياري برسد و اين سفر فرصت مناسبي براي مطالبه‌گري مسؤولان است.

انتهاي پيام/


 
 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس